Стелиана Йорданова е доктор в професионално направление: 3.5. Обществени комуникации и информационни науки. Защити дисертационен труд на тема „Система за управление на информационни процеси за ранно предупреждение, наблюдение и противодействие на моделите за ненасилствена смяна на политически режими“ на 27.09.2021 г.

Стелиана Йорданова е завършила бакалавърска програма „Архивистика и документалистика“ и магистратура със специалност „Национална сигурност“ в Университет по библиотекознание и информационни технологии.

Понастоящем заема длъжността Главен експерт в „Институт по информация и сигурност“ в Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Научните й интересите са насочени в областта на управление на информационните процеси, хибридните войни, цветните революции, медийните комуникации и техните интелектуалноправни аспекти и контрола върху Системата за национална сигурност.

Автор и съавтор е на публикации в областта на националната сигурност и управление на информационните процеси.

Основна област и подобласти на научни изследвания: Национална сигурност, Социални, стопански и правни науки, Обществени комуникации и информационни науки.

Допълнителни области и подобласти на научни изследвания: Управление на информационни ресурси, Системен анализ, Информационни науки, Комуникационни науки, Теория на информирането, Информационна сигурност (методи, алгоритми, системи), Анализ на информационна среда, информационен мениджмънт, несигурност и сложност.

Член е на един научен проект, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ към МОН.

Контакти:

Е-поща: s.yordanova@unibit.bg ;   

Служебен тел.: +359 (0) 885310549;  

Личен тел.: +359 (0) 877566505;